Lenormand persoonskaarten

Lenormand persoonskaarten uitleg

Lenormand persoonskaarten. In het spel van Lenormand staat bij de grotere leggingen de Persoonskaart centraal. Deze kaart wordt meestal aangeduid met PK. In het spel zijn 2 kaarten die een persoon kunnen voorstellen: de Heer, kaart nr. 28 en de Dame, kaart nr. 29. De persoonskaart de Heer vertelt over het leven en de toekomst van de man. Als je van het vrouwelijk geslacht bent is jouw persoonskaart de Dame. Leg je voor jezelf dan stelt de persoonskaart dus ook altijd jouzelf voor, en van hieruit begin je te interpreteren. De persoonskaart staat dus voor de eigen persoon van degene voor wie de legging is. Hij of zij moet kijken naar de kaarten die de persoonskaart omringen.

Sleutelwoorden bij de Heer
De vrager zelf, de partner, een vriend.

Sleutelwoorden bij de Dame
De vraagster zelf, de partner, een vriendin.

Voor de vraagster betekent de Heer in de legging haar echtgenoot, geliefde of een belangrijke vriend in haar leven. Voor de vrager staat de Dame voor zijn echtgenote, geliefde of een belangrijke vriendin in zijn leven.

Positie van de eigen persoonskaart
De positie van de PK in de legging speelt een grote rol. Ligt de PK aan de rand van het spel dan wordt een verhuizing of een complete verandering van de levensomstandigheden voorspeld.

Liggen de Heer en de Dame op dezelfde lijn, dan zal er een diepgaand contact bestaan tussen deze twee en gaat het meestal over liefdespartners.

Ligt de PK uiterst rechts in het spel, dan kom je enkel over het verleden te weten en niets over wat je nog te wachten staat. In dat geval is het soms beter om de kaarten opnieuw uit te leggen met dezelfde vraagstelling.

Wanneer bij een man de Dame in de toekomst ligt (rechts van zijn PK) dan voorspelt de legging dat hij een vrouw tegen zal komen die een grote rol in zijn leven zal gaan spelen. En voor de vrouw is dat natuurlijk hetzelfde verhaal met de Heer.

De andere persoonskaarten
Naast de eigen persoons- of partnerkaart (de Heer en de Dame) zitten er in een Lenormandspel nog 12 andere persoonskaarten. Deze persoonskaarten kunnen wijzen op personen die een rol binnen de vraagstelling (de legging) spelen.

Er zijn 4 vrouwen : De Slang, De Ruiker, De Ooievaar en de Weg
Er zijn 4 mannen:  Het Huis, De Wolken, De Lelie en de Vissen
en 4 kinderen : De Zeis, De Roede, Het Kind en Het Hart

Uitleg over gebruik lenormand kaarten

De kleuren Harten, Ruiten, Schoppen en Klaveren worden aan de astrologische elementen Vuur, Aarde, Lucht en Water gekoppeld.

  • Harten = Water, te maken met gevoelens,emoties,liefde,geluk en relaties
  • Schoppen = lucht, te maken met oogsten,wet,denken,intellect en inzicht
  • Ruiten = Aarde, te maken met geld, bezit, werk, stabiliteit
  • Klaveren = Vuur, te maken met gerichtheid,energie,enthousiasme en groei